Nieuws uit Leuven

Leuven
Leuven

Nieuws uit Leuven

Schepen reageert op hardnekkige geruchten: “Geen sprake van kappen 200 bomen in Heverlee”

18/06/18 14:30 - Leuvens schepen van Openbare Werken Dirk Robbeets (SP.A) bestempelt de bewering van N-VA-gemeenteraadslid Zeger Debyser dat er in de Kardinaal Mercierlaan in Heverlee tweehonderd gezonde kastanjebomen met kap bedreigd worden als ‘fake news’. Robbeets geeft toe dat er momenteel een dossier wordt voorbereid om er riolering aan te leggen en het fietspad te vernieuwen, maar van het kappen van de bomen is momenteel geen sprake, beweert hij.

Gewapende overval op Aldi-filiaal

18/06/18 12:15 - Het Aldi-filiaal aan de J.P. Minckelersstraat in Leuven is maandagochtend rond 8.30 uur overvallen. Een man op een bromfiets bedreigde op de parking een vrachtwagenchauffeur die zijn vracht stond te lossen.

Leuven Boert lokt jonge gezinnen

18/06/18 02:57 - Het Ladeuzeplein werd voor de tweede keer omgetoverd tot een infomarkt rond lokale landbouw en dat lokte vooral veel jonge gezinnen. Kinderen konden spelen op het blotevoetenpad en de strobalen toren, en mochten lammetjes, geiten, kippen en konijnen aaien. Volwassenen werden langs kramen van lokale producenten geleid.

Is dit de ideale blokpauze? “Het is heel rustgevend en tegelijkertijd komt het kind weer in mij naar boven”

16/06/18 06:00 - Radio Scorpio en de Leuvense studentenkoepel LOKO hebben vrijdagvoormiddag een studentenboerderij op touw gezet voor het Arenbergkasteel in Heverlee. “Knuffelen met dieren is de ideale blokontspanning”, klinkt het.

PVDA zet politiek vluchteling op tweede plaats van kieslijst

16/06/18 02:57 - PVDA Leuven heeft vrijdag haar lijst bekendgemaakt, en pakt uit met een verrassende plaats twee: Farman Sabir (30), een Koerdisch politiek vluchteling uit Irak.

Stad legt laatste hand aan waterfontein Hooverplein

16/06/18 02:57 - De waterspeelfontein op het Hooverplein in Leuven is bijna klaar.

Witte rouwfiets voor studente (28) die overleed op weg van haar examen

16/06/18 02:57 - Op het kruispunt van de Tervuursestraat en de Van Waeyenberglaan is een witte fiets geplaatst, ter herdenking van de Nederlandse studente chemie (28) die er afgelopen maandagmorgen is overleden.

Alweer sluit een grote winkel de deuren in winkelstraat. “We kunnen de huur niet meer betalen”

15/06/18 05:35 - De United Brands op de Bondgenotenlaan in Leuven doet na 17 jaar de boeken toe. Hiermee is er alweer een grote winkel op de Bond die verdwijnt.

Alweer sluit een grote winkel de deuren in bekende winkelstraat. “We kunnen de huur niet meer betalen”

15/06/18 05:35 - De United Brands op de Bondgenotenlaan in Leuven doet na 17 jaar de boeken toe. Hiermee is er alweer een grote winkel op de Bond die verdwijnt, en telt hartje Leuven nog maar één echte sportwinkel, de Sports Direct op de Diestsestraat.

Alweer vrachtwagen gekanteld aan verkeerswisselaar E40-E314

15/06/18 02:57 - Aan het knooppunt van de E40 en E314 in Heverlee is gisteren omstreeks 6.50 uur een vrachtwagen gekanteld.

Zelf nieuws uit Leuven?


Leuven

„ Uw gids door Leuven op woonplaatsen.be! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken